Отказът на кабинета да се ангажира с решение за постигане на

...
Отказът на кабинета да се ангажира с решение за постигане на
Коментари Харесай

Георги Ганев: Не бих приел да бъда министър

Отказът на кабинета да се ангажира с решение за реализиране на 3% недостиг е симптом за отвращение за формулиране на политическа воля . Това е бюджет, който показва политиката на президента . Всички ставки би трябвало да са 20% без изключение. Включително тази за туроператорските пакети. Това сподели за Георги Ганев, народен представител от ПП-ДБ.

Той отхвърли някой да е приказвал с него за поста на министър на финансите.



" Не бих приел поначало да бъда министър , не се считам за задоволително дипломиран, не съм добър управител. Не се смятам за подобаващ . Имена на министри в границите на групата на Политическа партия не са били обсъждани. Не е изключено да се свика среща, на която да бъдем осведомени с вероятностите пред кабинет с мандат на ПП-ДБ ", изясни той.

И посочи, че е по-добре, в случай че няма късмет да се случат някои планове по ПВУ, по-добре да не се бюджетират - образец са част от вложенията в пътностроителни обекти, както и разноските за прехрана. 

Според него в областта на обществените финанси Политическа партия и ГЕРБ са постигнали единодушие по тематиката за 3% бюджетен недостиг.

" По-скоро сме сме склонни да търсим запаси в понижаване на планувани разноски. Прибиране на по-голям % държавни предприятия е вероятен доход, подобен са и приключването на преференциални акцизи за консуматори. Ценностните разлики са значими, само че дали ще са огромна спънка или не, следва да забележим. Може да са сериозна, само че непреодолима спънка. При толкоз опити, в които се схваща, че без никоя от двете партии не може да се ръководи, би следвало да се преодолеят пречките ", счита Ганев. И добави, че по-голям дял може да пристигна от облагите на дъщерните сдружения на БЕХ.

Според него в последните седмици вероятността да се образува държавно управление набъбна от 0,3 на 3%, само че заплахите пред формула за основаване на кабинет са доста повече, в сравнение с попътните ветрове.  " Новоемитираният дълг няма да бъде необходим, в случай че се понижи дефицитът с няколко милиарда лв.. Тегленето на дълг предишният септември беше ненужно. Към издаването на нов дълг би трябвало да се подхожда извънредно внимателно. 6,4% недостиг ще е сериозна бариера на желанието ни за влизане в еврозоната ", акцентира депутатът.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР